Legislație
Documentatia necesara obtinerii Certificatului de Urbanism
Certificatul de Urbanism este actul emis de autoritatile administratiei publice locale prin care se fac cunoscute solicitantului elementele care caracterizeaza regimul juridic, economic si tehnic al unui imobil, stabilite prin evidentele existente si documetatiile de urbanism aprobate.
In planul de Urbanism General este obligatoriu sa respectati toate prevederile specifice. Tot aici veti afla de ce anume aveti nevoie si cum puteti sa incepeti constructia casei.
Certificatul contine:
- regimul de inaltime a constructiei
- pozitia viitoarei constructii
- cota de inaltime la cornisa;
- valoarea maxima pentru Procentul de Ocupare
- valoarea maxima pentru Coeficientul de Utilizare al Terenului calculata ca raport intre aria construita desfasurata si aria lotului de teren.
Acest Certificat de Urbanism este emis de Primarie cu ajutorul Biroului de Urbanism.
Avizele din Certificatul de Urbanism se cer pentru a obtine Autorizatia de constructie a casei dvs.
Autorizatia de constructie a casei se obtine in baza Legii 50/1991 – Autorizarea lucrarilor de constructii, republicata cu modificarile ulterioare, aprobate prin ordinul 1943/2001 al Ministrului Lucrarilor Publice, Transportului si Locuintei.
Aceasta autorizatie este obligatorie pentru inceperea lucrarilor si reprezinta actul prin care autoritatea publica locala avizeaza solutia prezentata de solicitant (are la baza certificatul de urbanism) si certifica dreptul de inceperie a lucrarii.
Dosarul se intocmeste conform legilor 50/1991 – Legea privind autorizarea lucrarilor in constructii si 453/18.07.2001( lege care completeaza si aduce modificari legii 50/1991).
Alte acte necesare referitoare la executia casei :
Conform Legii 50/1991, orice constructie pe un teren, chiar provizorie (baraci, depozite de materiale, dormitoare muncitori), se executa cu avizul Administratiei Locale.
Pentru obtinerea acestui aviz intocmiti un dosar care sa cuprinda:
– documentatia constructiei – proiect;
– planurile de amplasare in zona;
– planul de fundatie pe nivele;
– cerere tip.